Str Brestei, Nr. 2 , Cladirea Biz Tower, Craiova

Cheia succesului in agricultura este asocierea fermierilor

7-narcis-nita-biz-sol-mfax

Narcis Nita, proprietar al companiei Biz Solution, activa in comertul cu ingrasaminte minerale, considera ca fermierii romani trebuie sa se asocieze astfel incat materiile prime sa nu mai plece ca atare pe pietele straine, ci ca produse finite.

„Ca in orice business, trebuie sa strangi cat mai multe activitati ca produsul finit sa fie facut de fermieri romani. De la inceputul productiei si pana valorifici produsul final in magazine trebuie implicat cat mai mult fermierul roman sau antreprenorul roman. Fermierii se pot asocia, unii pot face productie, ceilalti procesare. Aceasta este cheia suc­ce­sului. Altfel, suntem doar un exportator de materii prime“, a declarat antreprenorul in cadrul conferintei „Romania 100 de ani de business“, organizata la Craiova de ZF cu sprijinul Bancii Transilvania si al companiei de consultanta si audit EY Romania.

De mese­rie invatator, Narcis Nita a pus pe picioare busi­nessul Biz Solu­tion in urma cu doua de­cenii. Anul trecut, compania a ajuns la o cifra de afaceri de 157 mil. lei, un profit net de 3,3 milioane de lei si un numar mediu de 46 de an­ga­jati, arata datele de la Ministe­rul de Fi­nan­te. Narcis Nita repre­zinta a tre­ia ge­ne­ratie de agri­cultori din fa­milia sa.

Leave a comment