Str Brestei, Nr. 2 , Cladirea Biz Tower, Craiova

De vorba cu Narcis Nita (Biz Solutions) despre rolul mediului de afaceri in educatie

Va mai amintiti de atelierele NARATIV pe care le-am organizat la inceput de an in Amarastii de Jos? V-am vorbit atunci pe scurt despre partenerul nostru de la Biz Solutions, domnul Narcis Nita, fost invatator, in prezent antreprenor, care ne-a sustinut in initiativa noastra, alaturi de Azomures.

Tot atunci am discutat cu el despre lectura, importanta acesteia si modul in care mediul de afaceri poate sustine educatia, despre responsabilitatea profesorilor si a familiei in procesul de invatare.

Primul lucru pe care acesta ni l-a marturisit a fost referitor la experienta de cadru didactic si cea mai dificila provocare pe care a intâmpinat-o: aceea de a-i face pe copii sa citeasca in ciuda noilor tehnologii care par mult mai atractive pentru cei mici.

Dupa câtiva ani de predat, domnul Nita s-a reorientat catre antreprenoriat. Si-a pastrat totusi cât mai activa implicarea in scoala unde a predat prin sustinerea dezvoltarilor de noi proiecte. Am donat impreuna „Cartile Copilariei” in 2016, alaturi de Horia Brenciu, si ne-am intors in judetul Dolj inceputul acestui an pentru a rasplati copiii activi la clubul de lectura cu o serie de ateliere interactive. Dincolo de aceste activitati, acesta a infiintat si o asociatie prin care isi propune sa sustina financiar scoala si gradinita din Dobrotesti (localitatea unde detine o ferma agricola).

In opinia sa, este de datoria liderilor locali si a oamenilor de afaceri din zona sa sprijine comunitatea in care isi desfasoara activitatea, sa ofere sprijin scolii si copiilor la inceput de drum.

Despre educatia prin lectura ca singura sansa la un viitor mai bun pentru copiii din satele românesti ne argumenteaza domnul Narcis Nita in materialul video de mai jos:

Leave a comment