Str Brestei, Nr. 2 , Cladirea Biz Tower, Craiova

Biz Solutions la Conferinta ZF „Romania – 100 de ani de business“

7-narcis-nita-biz-sol-mfax

Mare parte dintre antreprenorii olteni sunt de parere ca agricultura, IT-ul si productia de locomotive sunt si vor ramane domenii ce vor asigura dezvoltarea Olteniei in viitor. Printre ei si fondatorul Biz Solutions. Ba mai mult, in cadrul Conferintei ZF „Romania 100 de ani de business”, din Craiova, s-a discutat despre faptul ca valorificarea acestor averi ar putea aduce o crestere economica impresionanta in urmatorii 20 de ani.

Tiberiu Moisa, director general adjunct IMM si MidCo in cadrul Bancii Transilvania, considera ca orasul Craiova detine toate ingredientele pentru a deveni un centru prosper si atractiv. Directorul IMM este de parere ca argumente precum agricultura incredibil de bogata, zona prospera, industria cu potential de dezvoltare si faptul ca orasul nostru este un important centru universitar sunt suficiente pentru a situa Craiova in topul oraselor care ar putea atrage atentia si altor investitori.

De asemenea, Tiberiu a adaugat si faptul ca din punct de vedere al tehnologiei, echipamentelor si cercetarii, Craiova are ce sa ofere, mai ales in ceea ce priveste capitalul uman. Insa, un domeniu care trebuie slefuit si dezvoltat este cel al serviciilor.

Potentialul agricol al zonei a fost pus in evidenta, mai intai, de Mihai Dugaesescu, actionar Dumas Agri – companie care activeaza in domeniul furajelor pentru animale si al zootehniei. Mihai Dugaesescu  crede ca se numara printre cei care au prins”ultimul tren” in acest domeniu.

Totodata, el este de parere ca activitatea Ford reprezinta o oportunitate demna de luat in calcul.

Pornind de la exemplu Dacia, din judetul Arges, in jurul careia au aparut furnizori de materii prime si subansambluri, antreprenorul Dumas Agri, crede ca si Fordul are abilitatea de a atrage la randul sau furnizori.

Narcis Nita, fondatorul Biz Solutions, care comercializeaza ingrasaminte minerale, este de parere ca principala preocupare  in urmatorii ani ar trebui sa fie valorificarea materiilor prime in fabrici de pe plan local, astfel incat sa aduca o valoare mai mare in economie.

Ca in orice business, trebuie sa strangi cat mai multe activitati ca produsul finit sa fie facut de fermieri. Pe lantul de productie trebuie implicat cat mai mult fermierul roman. Unii pot face productie, altii procesare. Aceasta este cheia succesului. Altfel, suntem doar un exportator“, considera antreprenorul.

Astfel si el se numara printre cei care considera ca domeniile de dezvoltare ale judetului Dolj vor fi agricultura si IT-ul. Totodata, Narcis Nita spera ca pe aceasta lista se va afla si constructia de locomotive.

Narcis Nita, proprietar, Biz Solutions – aspecte evidentiate in cadrul conferintei

♦ A creat compania Biz Solutions de la zero. Cea mai mare provocare a fost faptul ca agricultura este un business meteodependent.

♦ Profilul companiei este de a furniza hrana plantelor. Accentul este pus asupra produselor romanesti, iar Azomures este principalul partener.

♦ Dincolo de activitatea agricola, Biz Solutions este o companie orientata catre mediul educativ. Astfel, exista multe programe in parteneriat cu scoala romaneasca. Narcis Nita este de parere ca toti antreprenorii ar trebui sa se implice in educatie pentru a putea crea o forta de munca. Totodata, el crede ca principalul obstacol in calea dezvoltarii este factorul uman.

♦ Narcis Nita face parte din cea de-a treia generatie de antreprenori din familie. Tatal sau este inginer agronom, iar mama sa, economist.

♦ Managerul si fondatorul Biz Solutions crede ca majoritatea fermierilor care au intrat in sectorul agricol in urma cu 20 de ani, au facut lucrurile cu suflet. Insa, cu parere de rau, acesta afirma ca de zece ani incoace, agricultura a cunoscut mai degraba o dezvoltare rapida si s-a tehnologizat foarte mult.  Iar pentru multi acesta a devenit doar un business si o solutie de imbogatire.

♦ Filosofia Biz Solutions: „In lantul de productie trebuie implicat cat mai mult fermierul roman. Unii fermieri pot face productie, altii se pot ocupa de procesare. Altfel, suntem doar un exportator.”

La Conferinta ZF de la Craiova au participat peste 200 de antreprenori.

Vezi aici restul de subiecte abordate in cadrul evenimentului de la Craiova.

Leave a comment